Het verhaal van Yvonne de Groot

Yvonne de Groot (49 jaar) heeft een stap gezet in haar loopbaan. Yvonne is nu werkzaam als senior adviseur en interim manager bij Vannimwegen. Ze heeft tot en met 2018 gewerkt bij ZVH in Zaandam. Ze deelt graag met ons haar verhaal:

Tijd om nieuwe dingen te leren

Ik heb in totaal 11 jaar bij ZVH gewerkt. Eerst als communicatieadviseur, vervolgens als manager Strategie en daarna als manager Wonen. Het was voor mij tijd om nieuwe dingen te leren, in een andere omgeving voor frisse inspiratie. En ook privé ervaar ik meer ruimte, mijn kinderen zijn intussen groot en dus meer actieradius.

 Waarom heb je gekozen voor een adviesbureau als volgende werkgever?

Ik kende Vannimwegen al en ik zag op LinkedIn dat zij een vacature hadden. De reden dat ik heb gekozen voor een adviesbureau is omdat ik hier de kans krijg om veel méér organisaties te leren kennen. Ik kan nu ook mijn kennis en ervaring breed inzetten. En persoonlijk biedt dit mij de mogelijkheid om verschillende rollen en invalshoeken te kunnen ontwikkelen en op die manier mijn eigen ontwikkeling een boost te geven.

Wat heeft Project Loopbaan bijgedragen aan jouw loopbaanstap?

In eerste instantie nieuwe energie! Doordat ik samen met een Parteon-collega aan de start mocht staan van ‘Jouw baan, mijn baan’. Daarnaast plezier, want het is leuk om rond te gaan kijken. En tenslotte ook zelfvertrouwen, ik heb een fijn coachingsgesprek met Linda Bult, matchmaker van Project Loopbaan, gevoerd.

De tips van Yvonne:

  • Een nieuwe baan geeft echt energie! Je merkt hoe veel je kan en weet. Je kan jezelf opnieuw uitvinden op een nieuwe plek, dat is gaaf.
  • Word actief op LinkedIn. Als je dat nog niet bent.
  • Nodig jezelf uit bij mensen die je bewondert en/of die op een plek zitten waar je meer van wilt weten. (bijna) iedereen vindt het leuk om koffie te drinken met iemand die oprecht geïnteresseerd is in zijn of haar functie. Vraag tips voor nieuwe contacten. Dit kun je via Project Loopbaan doen maar wat let je om zelf je vleugels uit te slaan?