Werkervaringsplaats voor Marijke Binnerts

“Je kunt iemand niet verder brengen, dan je zelf bent”

Die wijze woorden van Yvonne Beckers (Puur) tijdens de workshop Werkervaringsplekken zetten mij aan het denken. Want inderdaad, hoe kan ik jou overtuigen van iets, wat ik zelf niet doe?

Een leven lang ontwikkelen, buiten je comfortzone treden, je competenties benutten, met je talenten woekeren…
Echte HR-taal, mooi op papier, maar hoe breng je dit nu in praktijk? Wat maakt het dat je jezelf eens echt onder de loep neemt en je afvraagt: waar sta ik over 5 of 10 jaar? Bestaat het werk dan nog wel, wat ik nu doe? Of nog verder gedacht: bestaat de organisatie dan eigenlijk nog wel?

Nu kan ik als HR adviseur hoog van de toren blazen dat iedereen in beweging moet komen.
Ga naar een training, neem deel aan een event, geef je op voor een stage, taterataa. Ik weet het allemaal zo goed, maar wat doe ik zelf met al die adviezen? Nu, ik ga het goede voorbeeld geven. Vanaf november ga ik aan de slag als 2e projectleider bij Project Loopbaan. Naast Marieke van Kilsdonk, de externe projectleider van het eerste uur.

Mijn vertrouwde route naar kantoor wordt nu afgewisseld met nieuwe bestemmingen
Die onbekende afslagen brengen me bij andere organisaties om te praten over leren, ontwikkelen, loopbaan, werkervaringsplekken et cetera.  Daarnaast ondersteunen we de werkgroepen bij Project Loopbaan met het uitwerken van ideeën in acties voor jullie. En het mooie is, ik hoef het niet allemaal gelijk perfect te doen, het gaat om een werkervaringsplek. Een volgende stap, die ik met beide handen aangrijp.

Eng? Nee. Spannend? Ja! Het voelt als een nieuw begin.
Naast mijn huidige baan ga ik iets heel anders doen. Zonder dat ik mijn leven helemaal moet omgooien, ga ik een nieuwe uitdaging aan. En dat is wat ik jou ook toewens. Voor jezelf én de organisatie. NETWERKEN is nog nooit zo belangrijk geweest. Project Loopbaan helpt je daarmee. Of je nu meeloopt bij een andere organisatie, een event bezoekt of een training volgt, ons doel is om jou in beweging te laten komen. Niet dat je gelijk de marathon moet lopen, maar begin met kleine stappen. Want de kleinste kiezelsteen in het water zorgt al voor beweging. Dat steentje willen we vanuit Project Loopbaan samen met je opgooien.