Stageverhaal van Tessa

De intersectorale stagemaand van Project Loopbaan was voor Tessa dé kans om eens over de grenzen van corporatieland heen te kijken. Zij ging stagelopen bij Myriam van der Wijk, communicatieadviseur bij Logchies.

Verliefd op de keet

Onze kennismaking begon in een keet en ik was op slag verliefd op dit leuke idee. Deze keet is namelijk neergezet in de werkplaats van Logchies en dient als extra overlegplek. Wat een leuke oplossing: een andere omgeving, passend bij het werk, knus en functioneel. Daarbij werd de keet ook nog gebruikt om een van de werkprocessen van Logchies in kaart te brengen.

Veranderde communicatiewereld

In de officiële vergaderruimte in het kantoor liet Myriam via een mooie presentatie zien welke werkzaamheden zij doet. Het team communicatie bestaat uit Myriam zelf. We spraken over de veranderde communicatiewereld (communicatie is van iedereen, en niet alleen meer van een communicatieteam), het belang van goede arbeidsmarktcommunicatie (hoe vindt en behoudt je goede collega’s) en over bewonerscommunicatie (doet de corporatie dat of het renovatie-bedrijf, of samen?).

Rondje door en van de zaak

Een rondje door het kantoor om wat handen te schudden en kennis te maken met collega’s van Myriam, erg leuk om te horen hoe zij zich vanuit hun kant bezig houden met onze woningen!  De tijd bleek te kort om al onze vragen aan elkaar te stellen, dus we hebben afgesproken om contact te houden en elkaar (per mail) op te zoeken als dat nodig is.

Myriam en medewerkers bij Logchies, bedankt voor jullie gastvrijheid, jullie tijd, en het kijkje in jullie keuken (en de keet!)
Aan iedereen bij Project Loopbaan die deze stagemaand heeft mogelijk gemaakt: mijn dank voor deze mooie mogelijkheid om ideeën op te doen, kennis te delen en ons netwerk te vergroten.

Tessa Gooijer, Communicatiemedewerker Parteon