Nieuwe baan maakt stappenteller overbodig

Een bezige bij was Cindy Terpstra altijd al. Die borrelende energie zat haar als KCC-medewerkster bij woningstichting Het Grootslag weleens in de weg. “Ik had een prachtige baan en leuke collega’s, maar voerde mijn werkzaamheden voornamelijk zittend uit. Terwijl ik het liefst de hele dag in beweging ben. Nu, ik kan je zeggen dat mijn nieuwe job ruimschoots aan die wens voldoet. Ik zet nu gemiddeld 10.000 tot 12.000 stappen per dag!

Grote switch

Sinds februari is Cindy werkzaam als conciërge bij het Martinuscollege, een middelbare school in Grootebroek. “Ik heb echt een grote switch gemaakt. Het is niet te vergelijken met het kantoorwerk, dat ik al jaren deed. Mijn dagen verlopen nu heel dynamisch en iedere dag is anders. Dat ik wel van avontuur houd, kwam duidelijk naar voren in de loopbaangesprekken met Linda Bult van Project Loopbaan. Misschien zou werken in de beveiliging iets voor mij zijn? Grappig is dat mijn huidige baan veel raakvlakken heeft. Ik zorg dat de leerlingen zich veilig voelen en werk aan de beveiliging van het schoolgebouw. Woensdag en donderdag zit ik aan de vmbo-kant en vrijdag in de vleugel van mavo/havo/vwo/atheneum.”

De omgang met leerlingen is heel leuk

Cindy’s dag start met het absent melden van leerlingen en het registreren van laatkomers. Daarna is zij de rest van de dag volop in beweging. “Mijn hoofdtaak is actief surveilleren tijdens pauzes, dat zijn er vier op een dag. De omgang met leerlingen vind ik heel leuk, al moet je ook dealen met problemen van sommige kinderen. Elke dag leer ik ze beter kennen en juist dat is zo belangrijk voor een goede verstandhouding. Ook is het nodig om mijn kennis als bedrijfshulpverlener bij te houden. Want regelmatig meldt zich een leerling die geblesseerd (tijdens gym) of gewond is. Zo moest ik laatst een wond behandelen van een meisje die in haar vinger had gezaagd tijdens handenarbeid.”

Ik verwacht straks een bereconditie

Aan het einde van de dag loopt Cindy een sluitronde door het hele gebouw om te controleren of alle ramen dicht zijn. Overdag houdt zij de goedereningang in de gaten om het hek te openen wanneer er spullen geleverd worden. “Het komt erop neer dat ik heel veel loop. Ik moet bekennen dat het best intensief is. Ik ben echt moe aan het einde van de dag. Dat komt omdat ik nog maar pas ben begonnen, ik verwacht straks een bereconditie. Wat in ieder geval energie geeft, is dat mijn leidinggevende erg tevreden over mijn functioneren is. En die 10.000 stappen? Nog even en ik loop met gemak de marathon.”

Dit interview vond plaats voordat het Martinuscollege haar deuren op 16 maart sloot i.v.m. de coronamaatregelen. Achter de gesloten deuren is Cindy momenteel nog volop bezig met inachtneming van alle regels.