Natascha stapte over van woningcorporatie naar gemeente

Na 10 jaar bij woningcorporatie Intermaris als secretaresse en projectmedewerker gewerkt te hebben, vond Natascha Grippeling (39) het tijd voor wat anders. Zij wilde graag de communicatiekant op en kreeg een baan als communicatiemedewerker bij de gemeente Hoorn. Natascha vertelt hoe Project Loopbaan hierbij geholpen heeft.

Communicatie

In de functie van projectmedewerker bleek communicatiewerk haar wel te liggen en graag wilde ze hierin verder: ‘Ik vond dit werk erg leuk en ben trainingen en opleidingen gaan volgen in die richting. Intern waren er geen mogelijkheden op de afdeling Communicatie en dus begon ik rustig om mij heen te kijken, zoekende naar een baan in het vakgebied communicatie.’

Tijdens deze zoektocht kwam zij op het pad van Project Loopbaan. Natascha vertelt: De workshop via Project Loopbaan ‘Wat heb jij in je Mars’ liet mij inzien waar ik wilde zijn over vijf jaar. Het volgen van deze workshop bevestigde opnieuw mijn enthousiasme voor communicatie. Het hardop uitspreken van je wensen maakt het concreet en mijn wensen werden doelen. Toen ben ik stages gaan lopen, via Project Loopbaan, bij andere corporaties. Uiteraard bij collega’s in het communicatie vak.’ En toen kwam die toepasselijke vacature op haar pad.

Op de vraag hoe ze deze nieuwe baan gevonden heeft, antwoordt Natascha enthousiast: ‘Ik vroeg mij af of loopbaancoach Linda Bult iets voor mij kon betekenen, want ik wilde wel wat anders, maar wat eigenlijk? Ik had twee vrijblijvende gesprekken met haar, waar ik zonder verwachting instapte. Zij stelde mij de juiste vragen waardoor ze een goed beeld kreeg van waar mijn ambitie lag. Vervolgens attendeerde zij mij op de vacature. Ik denk dat ze die mooi vond aansluiten. En ze had gelijk!

Wees blij met de kansen die je worden aangereikt en pak ze!

Natascha spreekt recht vanuit haar hart als haar gevraagd wordt of ze tips heeft voor medewerkers van andere woningcorporaties: ‘Vooral luisteren naar je gevoel en doen wat je leuk vindt, dan volgt de rest echt wel. Wees blij met de kansen die je worden aangereikt en pak ze! Voordat ik mijn huidige baan kreeg heb ik ook weer moeten studeren, heb ik meerdere malen gesolliciteerd en ben ik diverse keren afgewezen. En toen kwam deze vacature… die ene die het écht moest worden!

Nu werk ik wederom in een leuke organisatie met fijne nieuwe collega’s en doe ik waar ik echt blij van word. Het gaat misschien niet altijd even snel genoeg, maar als je je doel voor ogen houdt en erop blijven vertrouwen dat het goed komt, dan komt het ook goed!’