Volleerd acrobate houdt alle ballen in de lucht

10 jaar is Leonie Suijdendorp het visitekaartje van woningstichting Het Grootslag. In het klantcontactpunt helpt zij bewoners en woningzoekenden met al hun vragen. Zowel aan de balie, als via de telefoon en de chat. Daarnaast verricht zij allerlei administratieve zaken. Samen met andere collega’s houdt zij vele ballen tegelijk in de lucht. Ondanks deze acrobatische uitdaging bleef er iets bij Leonie kriebelen. “Ik wilde me verder ontwikkelen, meer de diepte in.”

Wat wil ik eigenlijk?

Dat Leonie ambitie had om nieuwe dingen te leren, was duidelijk. Maar wat wilde zij eigenlijk? Om dat aan de weet te komen, plande ze een gesprek in met Linda Bult, loopbaancoach van Project Loopbaan. “Mijn interesses gingen drie heel verschillende richtingen uit. Belastingen, de doelgroep senioren en HR. Eerst dacht ik in de richting van belastingadviseur. Maar de Belastingdienst maakt het steeds makkelijker om zelf digitaal aangifte te doen. Niet zoveel toekomst dus. Meer kansen zag ik om als mantelzorgmakelaar aan de slag te gaan. Hiervoor moet je echter veel tijd steken in het opbouwen van een netwerk en dat maakte dat ik ook deze optie liet varen. Uiteindelijk kwam ik tot de keuze om een opleiding als HR-medewerker te volgen.”

Opleiding HR-medewerker biedt nieuwe kans

De interesse voor HR kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Leonie zit al een aantal jaren in de OR van Het Grootslag. “In die jaren heb ik ontzettend veel geleerd en tijdens mijn opleiding had ik daarvan veel profijt.” In januari behaalde Leonie haar papiertje en stond te popelen om haar kennis in de praktijk brengen. Dat viel aanvankelijk niet mee. Veel bedrijven en organisaties werden aangeschreven en gebeld. Uiteindelijk werd haar inzet beloond en via Indeed vond ze een vacature bij Baby Plus, een babyspeciaalzaak in Hoorn.

Nieuwe bal erbij geeft energie

Leonie: “De eerste kennismaking beviel zo goed dat ik daar al snel als HR-Officer kon beginnen. Het is heel leuk en leerzaam om in een totaal andere branche te werken. Dat geeft me echt energie. In totaal werken bij Baby Plus circa 27 medewerkers, die ook volop actief zijn voor hun webshop. De bedoeling is dat ik acht uur in de week op het kantoor in Hoorn werk. Dat is goed te combineren met mijn parttimebaan bij Het Grootslag. Ergens, diep vanbinnen, wist ik dat ik meer in mijn mars had. Het loopbaangesprek met Linda gaf mij net dat zetje om in actie te komen. Ha, mijn acrobaten-skills zijn inmiddels zo goed, dat ik deze nieuwe bal er prima bij kan hebben!”