Maritha, de ‘Max Verstappen’ in corporatieland

Snelheid kan Maritha Hoogland bepaald niet worden ontzegd. Weliswaar niet op het formule 1-circuit, maar wel qua vliegende carrière in onze sector. Plaatsten we nog maar anderhalf jaar terug haar succesverhaal over haar nieuwe functie als teammanager Klant Informatie Centrum bij Kennemer Wonen, sinds mei 2019 is er opnieuw een succes te vieren.

Één grote leerschool

Begonnen bij woningstichting Het Grootslag als medewerker Klantcontactcentrum, kreeg zij al snel de kans om begin 2018 bij Kennemer Wonen werkprocessen te verbeteren en structuur binnen het Klant Informatie Centrum aan te brengen. “Bijzonder was dat Het Grootslag mij overhaalde om deze kans te pakken. En zij hadden gelijk: afgelopen jaar was één grote leerschool. Als nieuwe teammanager KIC kreeg ik de leiding over 15 medewerkers. Samen met het managementteam mocht ik meedenken en beslissen hoe het KIC vorm te geven met als uitgangspunt: ‘kijk door de bril van de klant’. Het betrof een tijdelijke functie, maar wel een job waarin ik kon laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Pitstop om talenten in te zetten

De leidinggevende kwaliteiten van Maritha bleven ook bij haar oude werkgever niet onopgemerkt. “Eind vorig jaar kreeg ik een belletje van Hans Kröger, directeur-bestuurder van Het Grootslag. Of ik interesse had om als manager Klant & Wonen aan de slag te gaan. Onder leiding van oud-manager Irene van den Bos waren al de teams Klantcontactcentrum, Verhuur, Leefbaarheid en Wonen gevormd. Nu is het aan mij om deze teams met elkaar te verbinden en de samenwerking op te zoeken. Zie het als een pitstop; op het juiste moment de individuele kwaliteiten van elke medewerker inzetten om slagvaardig tot een gezamenlijk resultaat te komen.”

Red Bull strategie

Inmiddels gewend aan haar nieuwe werkplek, is Maritha klaar om de leiding te nemen en het stuur te grijpen. Tegelijkertijd beseft zij dat je als succesvol coureur niet buiten een goede ploeg kunt, die achter je staat. “Ik kan wel met brullende motor in de startblokken staan, maar alles valt of staat met mijn teams. Zij zijn de experts en zorgen ervoor dat ik altijd over de best mogelijke informatie beschik om te kunnen beslissen wanneer gas te geven of een pitstop te maken.”