De Stagemaand

Jaarlijks organiseert Project Loopbaan de Stagemaand. De maand waarin medewerkers een kijkje kunnen nemen in een andere keuken. En niet alleen binnen de branche, maar ook bij andere organisaties, zoals gemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven. Houd de agenda in de gaten voor de eerstvolgende editie.

Stage lopen

Soms heb je wel ideeën over wat jouw volgende stap kan zijn, alleen niet voldoende beeld bij deze functie. Een korte stage kan je hierbij helpen. Een stage binnen jouw eigen organisatie kun je uiteraard zelf regelen via jouw leidinggevende of afdeling P&O of HRM. Wil je stage lopen bij een andere woningcorporatie, dan denken we graag met je mee.
Ga in gesprek met onze loopbaancoach en bespreek samen welke kansen er zijn in jouw eigen netwerk of in het netwerk van Project Loopbaan.

Netwerkgesprek

Soms is stage lopen niet mogelijk, om welke reden dan ook. Wat je ook helpt om meer te weten te komen over een bepaalde functie, is een netwerkgesprek voeren met iemand die deze functie al doet. Hij of zij kan je meer vertellen over de dagelijkse werkzaamheden en jij kunt al je vragen stellen. Jouw netwerk is groter dan je denkt, zoals bijvoorbeeld jouw buurvrouw of de vriendin van je zus. Ook in een loopbaangesprek kun je leren om jouw netwerk in kaart te brengen. Want ervaring leert, alleen ga je sneller maar samen kom je verder.