Werk aan morgen.

FLOW is het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties. FLOW helpt je om je werk goed, gezond en gemotiveerd te blijven doen. Dat doen ze door jou en je werkgever praktische handvaten te bieden. Die vind je op de website van FLOW. Ook verbindt FLOW kennis en netwerken binnen en buiten de sector. Zodat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. FLOW is ingesteld door de cao-partijen: Aedes vanuit werkgevers en FNV, CNV en de Unie vanuit werknemers.

Maak gebruik van de tools die FLOW jou biedt

De Loopbaanwijzer van FLOW

Als medewerker bij een woningcorporatie kun je gratis gebruik maken van de persoonlijkheidsvragenlijst de Loopbaanwijzer. Je ontvangt na afronding een rapportage met daarin jouw persoonlijke profiel. Denk aan: waar ben je goed in en wat is voor jou belangrijk in werk? Een mooie rapportage die je kunt gebruiken bij het bepalen van jouw volgende stap. Maak een afspraak met onze loopbaancoach Linda om de rapportage samen te bespreken. Daarna kun je onder begeleiding verder onderzoeken wat jouw volgende stap wordt.
www.flowweb.nl

Loopbaancoach Linda Bult

Meteen aan de slag?

Stap 1 is jezelf registreren op de website van FLOW. Gebruik hiervoor jouw werk e-mailadres. Vervolgens kun je van start met de Loopbaanwijzer. mijn.flowweb.nl/login
Er zijn ook een aantal korte testen die je kunt doen op de website van FLOW. Bijvoorbeeld een meting in 5 minuten: hoe zit jij in je werk?

Quick scan: FLOW Quick Scan – Flowweb
Of het meten van jouw eigen stressniveau: Meet je stress – Flowweb

Wat doe jij morgen?

Watdoejijmorgen.nl (WDJM) is jouw startpunt als je wilt bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren in de corporatiesector. Watdoejijmorgen.nl is een initiatief van FLOW in samenwerking met De Corporatie Academie.

Op de website “Wat doe jij morgen?” van FLOW vind je handvaten bij het maken van je toekomstplan en opleidingen/trainingen daarop aansluiten. Je kunt je digitale vaardigheden testen en je vindt er achtergrondinformatie over de veranderingen in verschillende vakgebieden.

Bekijk de video’s van FLOW op YouTube

Ontvang FLOW-nieuws direct in je inbox

Wil je op de hoogte worden gehouden van de activiteiten, testen en tool die FLOW jou biedt, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van FLOW.

Gebruik je Loopbaanbudget

Werk je bij een corporatie, dan heb je recht op een loopbaanbudget (ILOB). ILOB staat voor Individueel LoopbaanOntwikkelingsBudget. Het staat ook wel bekend als LOB, POB, Loopbaanbudget. In de cao is vastgelegd dat elke werknemer na afloop van elk fulltime gewerkt jaar 900 euro opbouwt, tot een maximum van 4.500 euro. Je bepaalt zelf waaraan je dit besteedt; voorwaarde is dat de besteding bijdraagt aan je loopbaanontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan training of coaching. Op watdoejijmorgen.nl vind je veel aanbod en kun je via een persoonlijke intake ontdekken wat bij jou past. ILOB is je eigen potje geld dus, waarmee je alles uit je talent kunt halen en mee kunt bewegen met je baan. Maak er gebruik van!