Nieuw 9 webinars van FLOW over de corporatie van de toekomst!
Webinar gemist? De webinars komen na afloop beschikbaar op Flowweb en  Wat doe jij morgen?

Wat wil ik? FLOW is er voor jou!

Het Fonds Leren en Ontwikkelen Woningcorporaties (FLOW) biedt jou veel tools om je verder te ontwikkelen en om antwoord te vinden op de vraag ‘Wat wil ik?’ FLOW is er voor jou! Meer informatie over FLOW vind je op www.flowweb.nl.

Maak gebruik van de tools die FLOW jou biedt

Online leren tijdens de corona-crisis

De huidige corona-crisis vraagt van ons allemaal een andere manier van werken. Volledig vanuit huis werken maakt het complex. De uitdaging zit in een nieuwe manier van werken en aanpassen van ons gedrag. FLOW heeft razendsnel webinars laten ontwikkelen voor medewerkers en leidinggevenden om te helpen op een slimme, effectieve en haalbare manier deze uitdaging aan te gaan.

Lees meer over de webinars en online leren in deze nieuwsalert van FLOW.

De Loopbaanwijzer van FLOW

Een van de paradepaardjes van FLOW is de persoonlijkheidsvragenlijst ‘De Loopbaanwijzer’. Als medewerker bij een woningcorporatie kun je hier gratis gebruik van maken. Je ontvangt na afronding een rapportage met daarin jouw persoonlijke profiel. Denk aan: waar ben je goed in en wat is voor jou belangrijk in werk? Een mooie rapportage die je kunt gebruiken bij het bepalen van jouw volgende stap. Naast de rapportage ontvang je drie vouchers voor drie loopbaangesprekken met onze loopbaancoach. Daarmee kun je onder begeleiding verder onderzoeken wat jouw volgende stap wordt.
www.flowweb.nl

Loopbaancoach Linda Bult

Meteen aan de slag?

Stap 1 is jezelf registreren op de website van FLOW. Gebruik hiervoor jouw werk e-mailadres. Vervolgens kun je van start met de Loopbaanwijzer.
mijn.flowweb.nl/login

Wat doe jij morgen?

FLOW heeft eind 2018 de website “Wat doe jij morgen?” online gezet. Een website die je handvatten biedt bij het maken van je toekomstplan en aangeeft welke opleidingen/trainingen daarop aansluiten. Je kunt je digitale vaardigheden testen en je vindt er achtergrondinformatie over de veranderingen in verschillende vakgebieden. Een mooi initiatief dat nog volop in ontwikkeling is en waar de komende maanden achter de schermen nog hard wordt gewerkt aan uitbreiding en finetunen. Je kunt er alvast een kijkje nemen. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Link naar www.watdoejijmorgen.nl

Nieuw! 9 Webinars van FLOW over de corporatie van toekomst

Per vakgebied word je geïnformeerd over de belangrijkste ontwikkelingen richting 2025 en wat de impact hiervan kan zijn op je werk.

De interactieve webinars worden gegeven door Erwin Flim (projectleider onderzoek Werken in de corporatie van de toekomst) samen met een medewerker uit het betreffende vakgebied. We bespreken mogelijke veranderingen in het werk, laten je voorbeelden uit de praktijk zien en geven je toekomstgerichte leersuggesties.

Tip:
Bekijk het webinar samen met je collega’s en leidinggevende en bespreek gezamenlijk de mogelijke impact van de ontwikkelingen op jullie werk en de mogelijkheden die dit kan bieden.

Bekijk het aanbod aan webinars:

Corporatie van de toekomst – vakgebied Sociaal beheer en leefbaarheid.(20 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Woningbeheer en onderhoud (19 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Wijk- en gebiedsbeheer (20 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Vastgoed en projectontwikkeling (19 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Financiën (23 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Verhuur, verkoop en bemiddeling (22 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Staf (21 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Bestuur en management (23 april 2021)
Corporatie van de toekomst – vakgebied Ondersteuning – ICT – Administratie – Secretariaat (22 april 2021)

Individueel loopbaanontwikkelingsbudget

Iedereen die in dienst is bij een corporatie heeft recht op een individueel loopbaanontwikkelingsbudget. Ook wanneer je oproepkracht bent of een arbeidsovereenkomst hebt voor bepaalde tijd, mits in dienst op 1 januari van dit jaar. Je bepaalt zelf hoe, wanneer en waaraan jij het budget besteedt. Voorwaarde is dat de besteding bijdraagt aan jouw loopbaanontwikkeling en past binnen de fiscale wet- en regelgeving.
Het individueel loopbaanbudget kan in vijf jaar tijd oplopen tot € 4.500 bij een fulltime dienstverband.
Wil je weten hoeveel budget jij hebt te besteden en hoe je dit kunt inzetten, neem contact op met je HR-adviseur.

Geef je loopbaan een APK!

Hoe staat het eigenlijk met je loopbaan? Doe de online tool en geef je loopbaan een apk! Ontdek je talent, ontdek je kansen en ontdek je eerste stap!

Vraag jij je ook wel eens af: Hoe staat het eigenlijk met mijn loopbaan? Hoe kan ik mij blijven ontwikkelen? Zit ik nog lekker op mijn plek? Zou ik niet eens wat anders willen? Bij de woningcorporatie waar ik nu werk, of bij een andere corporatie, of misschien wel heel ergens anders? Iets wat past bij mijn expertise, of misschien juist wel iets op een ander vakgebied?

Direct naar de tool arbeidsmarktapk.nl.