Interview deelnemers buddyparen managers Project Loopbaan

Tijdens het evenement voor managers met Ergin Borova op 11 oktober 2018 zijn er twee buddyparen gevormd die met elkaar afspraken om een dilemma te delen waar ze als manager bij een corporatie mee te maken hebben. Manager Vastgoed Paul Duijn (De Woonschakel) en manager Wonen a.i. Bart Schouten (Pré Wonen) delen hier hun ervaring.

Paul Duijn en Bart Schouten

Welke vraag hebben jullie elkaar gesteld?

Wij hebben gekeken naar de door gemeentes gehanteerde parkeernorm. Met name in centrumgebieden is de parkeernorm (het minimaal aantal te bouwen parkeerplaatsen per appartement) zo hoog dat het betaalbaar bouwen van woningen/ appartementen bijna onmogelijk is. We hebben elkaar de vraag gesteld of dit anders kan.

Welk antwoord /oplossing is daarop gekomen?

Het kan anders. Door te werken met deelauto’s is de behoefte aan het aantal benodigde parkeerplaatsen aantoonbaar te verlagen. Starten met een pilot om zo gemeentes te overtuigen van een lagere parkeernorm lijkt binnen de mogelijkheden te liggen.

Hoe hebben jullie dat aangepakt?

We hebben gekeken naar een referentieproject in het centrum van Alkmaar en een berekening gemaakt op basis van de aanschaf van deelauto’s.

Heeft de (korte) samenwerking je verder nog iets opgeleverd?

Ja, dat de dingen die we soms zo vanzelfsprekend zijn gaan vinden ook anders kunnen. Out of the box denken. Denken in kansen in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Steeds wanneer de een vastliep, kon de ander juist weer aanjagen.

Heb je tips voor collega-managers van corporaties binnen Project Loopbaan?

Zoek elkaar op. Drink koffie en een biertje en durf je ideeën bespreekbaar te maken.

Adviseur Glenn Rietveld, Irene van den Bos en Marijke Binnerts en

Interview Irene van den Bos over dilemma duurzame inzetbaarheid

Bestuurder Harry Platte (Parteon) en Irene van den Bos (ten tijde van het event werkzaam bij Het Grootslag als Manager Klant & Wonen, inmiddels werkzaam bij De Key) hebben het volgende besproken.

Tijdens het leidinggevende event ben ik gekoppeld aan Harry Platte van Parteon. Mijn dilemma is dat ik het lastig vind om duurzaam inzetbaarheid tussen de oren van medewerkers te krijgen. Harry gaf aan dat Parteon voor de oudere medewerkers een financieel adviseur heeft benaderd en deze heeft gesprekken gehouden met medewerkers van 60 jaar en ouder. Resultaat is dat sommige medewerkers er achter zijn gekomen dat ze eerder kunnen stoppen met werken. Andere zijn tot het besef gekomen dat ze nog een aantal jaren moeten werken en die raakten hierdoor weer bevlogen.
Ik heb dit idee omarmd en op de foto bovenaan deze pagina zie je de betreffende adviseur (Glenn Rietveld), Marijke (HR medewerker van Het Grootslag) en ikzelf tijdens het kennismakingsgesprek met de financieel adviseur.