Op 20 en 27 januari vond de workshop Slaap plaats, onder leiding van een oude bekende, Rob de Ron. Rob heeft eerder tijdens het event van 2021 een slaapworkshop voor ons verzorgd. Slaap is een onderwerp waarover je door kan blijven praten… En voor velen interessant! Want de één slaapt als een blok en heeft moeite met opstaan. De ander ligt te piekeren of valt wel in slaap maar slaapt niet door. De workshop gemist? Hieronder vier tips en weetjes over slaap:

  1. Wist jij dat de tijd waarop je iedere dag opstaat is veel belangrijker is dan het tijdstip waarop je gaat slapen?
  2. Tip: zoek regelmaat in de tijd waarop je op staat en ontdek wat voor jou de beste tijd is om op te staan. Dit verschilt persoon.
  3. In bijna alle gevallen is slaap niet het feitelijke probleem van mensen. Het probleem zit ´m in ontspanning vinden, ontladen want daardoor val je uiteindelijk in slaap. Van waken naar slapen.
  4. Tip: niet goed slapen is een 24 uurs probleem. Dus pauze en rust nemen tijdens de dag zijn cruciaal. Iedere 90 minuten een pauze of rustmoment draagt bij aan een goede nachtrust.

Behoefte aan begeleide (slaap)meditatie? Lees meer: Yoga Nidra kan veel voor je betekenen voor mensen die niet goed slapen. Of: Rob de Ron is slaaponderzoeker en slaapyoga deskundige. (slaapcursus.nl)