Inspiratiemiddag De Toekomst = NU!

De organisatie van de inspiratiemiddag kijkt terug op een succesvolle en leerzame middag. Alles was vooraf tot in de puntjes verzorgd door team Facilitair van Pré Wonen.  70 medewerkers van verschillende corporaties beoordeelden de plenaire sessie en de 4 workshops met (gemiddeld) een 8,1. Een prachtig cijfer voor alle inspirators.
De feedback op de workshops was erg waardevol. Wie weet komt er volgend jaar een vervolg op dit boeiende thema!

Vier bezoekers delen hun ervaring met je:

Sofie (Elan wonen)

De wereld verandert, je werk verandert. En je moet bijblijven. Dat maakte Olke Jan van der Meer nog maar eens duidelijk in zijn inspiratiesessie tijdens het event De Toekomst = NU! Hij vertelde over de invloed van digitalisering op het werk van de corporatiemedewerker. Wat staat ons te wachten? Wat gebeurt er nu al, en waar gaan we naartoe?
Ook in de workshops stond digitalisering centraal. Persoonlijk vond ik de workshop over de Virtuele klant collega erg interessant. Daarin introduceerden twee Rochdale-medewerkers hun nieuwe collega: de robotadviseur. De bot kon moeiteloos de huurder te woord staan en reparatieverzoeken in behandeling nemen. Interessant om tijdens zo’n event te zien waar andere corporaties mee bezig zijn. Zo kunnen we van elkaar leren. En elkaar inspireren. Al met al een waardevolle middag met nieuwe inzichten.

Mary (Woningbedrijf Velsen)

Ik ben bij het event ‘De toekomst = NU!’ aanwezig geweest. En voor degenen die daar niet bij waren: dat is dan echt een gemiste kans. Het event was zeer goed georganiseerd, mooie locatie, bevlogen ‘workshopgevers’ met waardevolle informatie. De wereld van robotisering is fascinerend. Ik heb in korte tijd waardevolle tips en verdere informatie ontvangen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar en dan kan ik de andere 2 workshops ook volgen:).  Deze keer was ik aanwezig bij de workshops ‘De kracht van netwerken’ en “Robots en technologie: impact op werk, wonen en zorg. Mijn complimenten voor de organisatoren van Project Loopbaan en de organiserende collega’s ter plekke van Pré Wonen!

Jacco (Pré Wonen)

Een hartelijke ontvangst met lunch met aansluitend een inleiding van Olke-Jan. Jammer genoeg zat er in zijn verhaal een groot deel robotica wat een beetje in hetzelfde vaarwater zat met mijn volgende workshop “Robots en technologie; impact op werk, wonen en zorg”. In deze workshop kregen we een kleine blik op de toekomst en wat dit kan betekenen voor jouw functie. In de workshop “De virtuele klantcontact collega” kregen we uitleg over een pilot met Aedes en 4 corporaties die samen een virtuele klantcontact persoon ontwikkelen die Wonne heet. Het is nog een testfase waarin wel naar voren kwam dat het moeilijk is om een robot die interactie met een huurder heeft heel veel taken te geven.
Ik kijk met vol vertrouwen naar de toekomst als ik dat allemaal zie. Bedankt voor de gezellige middag.

Sacha (Woonopmaat)

Afgelopen donderdag 10 oktober ben ik met collega’s naar het inspiratie Event Toekomst=  Nu geweest. Ik kwam niet om mij te oriënteren op een andere baan, maar wel om mij bij te laten praten over de digitale ontwikkelingen in onze branche. Nou, dat is gelukt!

In de uitleg van Olke Jan werd mij heel duidelijk welke toepassingen van digitalisering op ons af komen. De klantrelatie van de toekomst is digitaal én menselijk. Het is belangrijk dat ik de mogelijkheden van digitalisering mee ga nemen in mijn adviezen om het nog beter voor onze bewoners te gaan doen!

In de eerste workshop heb ik kennis gemaakt met Wonne, de chatbot van Rochdale. Heb je als bewoner een reparatieverzoek dan helpt Wonne je met het maken van een afspraak of een instructie hoe je het zelf kunt oplossen! Wat een leukerd en wat ziet dat er veelbelovend uit. Cecile en Pieter veel succes met het doorontwikkelen van Wonne!

In de tweede workshop van de energieke Remco heb ik geoefend op mijn elevator pitch en mooie gesprekken gevoerd met vakgenoten. Remco benadrukte het belang van de eerste indruk. In een splitsecond vorm je als persoon al een mening over de ander. En let op: je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk!

En als ik toch een carrière switch overweeg, dan weet ik nu wat de beroepen van de Toekomst zijn! Drone-piloot, Ethisch Hacker…. ik ga voor Werkgelukdeskundige!

Hier vind je een aantal presentaties van deze middag:

Presentatie KI en vastgoedinspectie
Presentatie  Inspiratiesessie
Presentatie digitalisering